KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

lørdag 18. september 2010

Priser hos brukthandlere

Da vi var i Trondheim forrige uke, fikk vi dessverre ikke tid til å besøke GundaM i bruktbutikken hennes i Stjørdal. http://containergirl.blogspot.com/
Hun har bidratt med brudebilde til bloggen min før, og lover mere, hvilket jeg ser fram til med glede og spenning. Jeg skulle selvfølgelig gjerne ha satt av en hel dag der, men det er jo ikke bare mor som bestemmer, og tiden var begrenset, så vi får ha det til gode.


Vi var imidlertid innom en stor brukthandel i sentrum av Trondheim, husker selvfølgelig ikke navnet, men der var det dyrt!
Disse små kartongbildene som er 10 - 11 cm høye, pleier jeg å betale 25 kr for i Bergen. Her skulle de ha både 60, 70 og 80 kr for dem.
Dette musespiste bildet måtte jeg ut med 30 kr for!
Damen i butikken ble litt fornærmet da jeg klaget på prisen, og tilogmed påstod at det var musespist. Så derfor anbefaler jeg heller alle å dra til Containergirl! :)

Men det musespiste, eller bare sprø, lille bildet er slett ikke uten sjarme.
Den staute brudgom har lorgnett i en fin kjede og hans alvorlige og betenkte brud holder sløret rundt seg som en beskyttende kappe.
Jeg vil anslå bildet til å være fra ca 1900. All informasjon på baksiden er vekke. Bildet er antakelig ganske brutalt revet ut av et album og har fått stygge skader av det. Men på framsiden er fotografens navn presset inn i kartongen. Der står: N. Helgesen, Bodø.


Mens jeg er i gang med å reklamere for brukthandlere, må jeg nevne Bergen Brukt og Antikk (som det står på skiltet), eller Bergen Antikvitetshandel som innehaveren presenterte det som, i Nygårdsgaten.
Der fikk jeg disse to innrammede bildene gratis! :) ( Jeg har scannet bildene og da kom ikke rammene med for de var for store). Begge bildene er 33 x 27 cm m. ramme.
Det første bildet viser et typisk 1950-talls par der brudens korte slør bruser ut fra en liten kalott som er plassert litt kjekt på snei. Kjolen er i kraftig brokade og kragen er typisk for perioden. Bildet er tatt i Atelier H. Heine, men hvor det var, vet jeg ikke.



Det andre bildet er nok fra noen år senere, kjolen er mer 60-talls, men også hun har sløret festet i en liten kalott på hodet. Litt ubestemmelig sammensetning, egentlig. Dette bildet er tatt av fotograf Bøbak. Jeg har vist flere fotografier fra den fotografen tidligere, og vet at han holdt til i Bergen.
La oss håpe at alle parene levde lykkelig sammen!