KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

torsdag 20. september 2012

FLERE TAKKEKORT



Jeg har et luksusproblem! Jeg fikk så mange takkekort fra Gunda at jeg har problemer med hvilke av dem jeg skal vise på bloggen først.
I dag har jeg bestemt meg for å vise bruder som er litt annerledes og utypiske.

 Ukjent fotograf
Denne bruden har valgt en kjole som ikke kommer under betegnelsen tradisjonell brudekjole. Hvit bluse med farget liv og blomstermønstret skjørt. Synd det ikke er i farger.
Stilige briller har hun også. Brudgommen er mer tradisjonell i mørk dress med sløyfe og nellik i knapphullet.



Ukjent fotograf
Dette bildet datert 1968, tok jeg med fordi jeg syns sløret og brudekronen var så søte. Brudekjolen er nok typisk for tiden. Det samme er brillene. Tradisjonell og tidløs brudgom.



Ukjent fotograf
Dette bildet vil jeg anslå er fra rundt 1970. Da var det noen få bruder som dristet seg til å forme sløret som en hette. Her ser det ut som hun har en blondekåpe som utgjør både hette og slep utenpå en enkel, hvit kjole.



Fotograf H. Iversen, Stjørdal
Dette bildet er fra 1977. ( Takk til dem som daterer takkekortene)!
En lett, gjennomsiktig, hvit hatt på det utslåtte håret og hvit kjole, og du er utvilsomt brud. Tradisjonell brudgom her også.



 Ukjent fotograf
 Denne bruden i brune og oransje farger tipper jeg er fra slutten av 1970 tallet. Skriften på takkekortet er også typisk for den perioden. Å takke for oppmerksomheten var et standardformular i veldig mange år, enten man takket for et kort til konfirmasjonen eller en dyr gave til bryllupet.
 



 Foto Knoph, Levanger
Denne bruden fra 1980 må vel kunne kalles både utradisjonell og dristig. Hun må ha hatt en forkjærlighet for knallgult. Brudgommen holder seg til det trygge og tradisjonelle.



  ESS foto
Dette brudebildet er dater 1983. Bruden er typisk for tiden, det skulle være enkelt og utradisjonelt. Bruden i blå kjole uten noen form for hårpynt og brudgommen i lys jakke, - kanskje er det hel dress, eller kanskje buksen har en annen farge? Flott sløyfe brudgommen har, da.



 Fotograf Hattrem, Levanger
Til slutt i dag en trøndersk kronebrud. Kronebruder er vanskelig å datere, og også denne brudgommen er tidløs i mørk dress.
Men frisyrene tyder på at dette paret kanskje giftet seg på 90-tallet.

Vi får håpe de alle får leve lykkelig sammen til sine dagers ende.


Takk igjen til Gunda, Containergirl for alle brudebildene!